• Mon - Sat 8.00 - 18.00
 • Hoofdweg 13, 8166AC, Emst, NL
 • +31578661998

Brommobiel regels

Een brommobiel mag gebruik maken van alle 50 en 80 km wegen. Met een brommobiel mag je dus niet op een autoweg of autosnelweg. Ook mag je met een brommobiel niet op een fietspad rijden.

Verder mag je niet op wegen rijden die gesloten zijn voor langzaam verkeer. Deze wegen worden aangegeven met dit bord:

Er gelden dezelfde regels als voor gewone auto’s. Je mag langs de weg parkeren indien toegestaan en in de parkeervakken. Je mag je brommobiel niet op de stoep parkeren.

Voor het parkeren op gehandicapten parkeerplaatsen gelden dezelfde regels als voor auto’s. Een gehandicapten parkeerkaart is verplicht.

Voor betaald parkeren gelden ook dezelfde regels als voor gewone auto’s.

Ja, in een brommobiel is het dragen van een autogordel verplicht. Als er geen autogordel in de brommobiel zit en het betreft een open brommobiel dan is een helm verplicht. Maar maakt u zich geen zorgen. Alle onze brommobiellen zijn voorzien van een autogordel.

Nee! Voor een brommobiel hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Ja! Voor een brommobiel heb je minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering nodig. Je kunt natuurlijk ook een all-risk verzekering afsluiten; een goed idee als je een nieuwe brommobiel koopt. Stokhof Minicar Brommobielen helpt je graag dit te regelen.

  Contactformulier

  Naam

  Email

  Telefoon

  Uw bericht